ריטלין תרופות הרגעה ונהיגה בשכרות האם יש קשר?
נהיגה בשכרות היא נהיגה תחת השפעה של אלכוהול. אולם ההגדרה של נהיגה תחת השפעה יכולה להתייחס גם לנהיגה תחת השפעת סמים אחרים כגון תרופות נרקוטיות, קנאביס, חשיש או סמים קשים אחרים.
ריטלין תרופות הרגעה ונהיגה בשכרות
צריכת הריטלין נפוצה, בקרב צעירים ובני נוער, כחלק מאמצעי ההתמודדות שלהם עם אתגרי לימודים ועבודה בחיי היומיום.
לצד זאת אנו יודעים על שימוש הולך וגובר בתרופות הרגעה פסיכיאטריות שניתן לקבל כיום מכל רופא משפחה (במקום טיפולים שניתנו עד לפני מספר שנים, על ידי מרפאות בריאות הנפש, פסיכולוגים ועובדים סוציאלים בקהילה).
תופעה זאת של שימוש כה נפוץ בתרופות מרשם, מייצרת לעיתים שלא במודע, מצבים מסכני חיים כאשר אותם צעירים יוצאים לבלות ובמקביל לנוכחות השפעת התרופה צורכים אלכוהול.
גם אם חלק מהצעירים מודע למצבו ומקפיד שלא לשתות. רבים מהנהגים הצעירים אינם מקפידים שלא לצרוך אלכוהול בעת צריכת התרופות.
ריטלין משפיע לזמן מוגדר ומוגבל (4,6,12 שעות וכו'). לא כמו מרבית התרופות אשר משפיעות על מערכת העצבים אשר להן השפעה ארוכת טווח ונוכחות התרופה בגוף היא ארוכת טווח גם.
אולם יש לזכור כי צריכת אלכוהול גם לאחר שחלף הזמן המוגדר של הריטלין וכמובן בעת צריכת תרופות הרגעה משבשת את הפעילות הקוגניטיבית לעיתים עד למקרי קיצון.
ההשפעה של האלכוהול במצבים אלה קיצונית ומשמעותית הרבה יותר. תופעות הלוואי המלוות מצב של שכרות יופיעו בנוכחות תרופות גם לאחר צריכה של כמות חוקית של אלכוהול.
נהיגה בשכרות ותחת השפעה מה עדיף?
במקרים רבים אנו עדים להתנהלות נהגים חסרת אחריות. מתוך הרעיון כי נהיגה תחת השפעה, יותר קשה להוכיח עולים על הכביש נהגים שאמנם לא צרכו אלכוהול, אך הם בהחלט עונים על ההגדרה תחת השפעה.
בעיקר אם הם נתפסים ונבדקת נוכחות סמים. לעיתים הם מעורבים בעבירות תנועה ותאונות חמורות בהרבה מאלה הנוהגים תחת השפעת אלכוהול.
במקרים רבים מתרחשות עבירות תנועה או תאונה כאשר הנהג מגם צרך אלכוהול והוא גם תחת השפעה של סמים אחרים.
על השאלה מה עדיף? ניתן לענות בקצרה וללא ספקות. בכל מקרה אסורה הנהיגה בשכרות כמו גם תחת השפעה של סמים אחרים.
במקרים רבים כאשר נהג מעורב בביצוע עבירת תנועה או חו"ח תאונה ואשר לאחריה נבדקת רמת האלכוהול בדמו. או שהוא נלקח לבדיקת דם. עצם נוכחות רמה גבוהה מהמותר של אלכוהול בדם מסירה כל ספק באשר לשאלה האם נעברה עברה אם לאו.
נהיגה בשכרות או תחת השפעה והסתבכות בתאונה
עורכי דין רבים המתמחים בתחום התעבורה יסייעו לעברייני תנועה להיחלץ מאין סוף עבירות תנועה כגון: מהירות, נסיעה בנת"צ, נהיגה פרועה, קו לבן ואפילו חצייה באדום של רמזור וכו'.
אך כאשר מתווספת לנסיבות עבירה של נהיגה בשכרות או תחת השפעה. נדרש עורך דין תעבורה בעל ידע ניסיון והרבה מזל על מנת לחלץ את העבריין מידי החוק.
כאמור עצם הנהיגה בשכרות היא עבירה מספיק חמורה. נדרשת מיומנות מיוחדת מעורך דין תעבורה על מנת לחלץ את הנהג מהאשמה בנהיגה תחת השפעת אלכוהול אולם אם זה היה מעורב בתאונה, מצבו מחמיר שבעתיים.
כאשר נתפסים נוהגים גם תחת אלכוהול וגם תחת סמים לא כל עורך דין תעבורה יכול להתמודד עם המצב.
נהיגה בשכרות והפקרה
לצערנו תאונות בהם מעורבת נהיגה בשכרות או תחת השפעה של תרופות או סמים הן קשות ובהרבה מקרים גם קטלניות.
מרבית הנהגים אשר מעורבים בתאונה בהיותם שיכורים או תחת השפעה גם אם לא אירע להם כל פגע, נוטשים בבהלה את אתר התאונה מתוך בלבול חושים ולאחר מכן מואשמים גם בעבירת הפקרה.
עברה אשר גוררת עונשים לא פחות כבדים מעצם האחריות לגרימת התאונה.
תזכורת – נא לא לערבב שמחה בשמחה, כי אם שותים לא נוהגים! סעו בזהירות.